Pierwszy rok ze sceną mobilną

W mijającym roku nasza działalność ruszyła pełną parą.

A to za sprawą naszej sceny, która wykorzystywana była przede wszystkim do spotkań ewangelizacyjnych w plenerze.

Pierwsze z nich to rekolekcje w Wałbrzychu przeprowadzone przez fundację SMS z Nieba i ks. Rafała Jarosiewicza. Kolejne były wieczory uwielbienia: „Siedlce dla Jezusa” zorganizowany przez Wspólnotę Jednego Ducha, Szkołę Nowej Ewangelizacji, fundację Nasza Szkoła oraz parafię św. Jana Pawła II, który odbył się na terenie parafii św. Józefa. „Łuków dla Jezusa” – uwielbienie miało miejsce przy parafii Przemienienia Pańskiego. Poprowadził je ks. Tomasz Bieliński z Barbarą Montewką ze składu ekipy posługującej Szkoły Nowej Ewangelizacji naszej diecezji. „Międzyrzec dla Jezusa” wieczór uwielbienia zorganizowany i przeprowadzony przez parafię Chrystusa Króla.

Wśród wydarzeń znalazły się także festyny rodzinne. Odbyły się one w Łukowie zorganizowała go Kanonia Jana Chrzciciela, w Lublinie przygotowany przez wspólnotę Guadlupe oraz drugi przy parafii św. brata Alberta. Poza tym scena była wynajmowana podczas spotkań komercyjnych. Mamy nadzieję, że nadchodzący rok będzie równie owocny w wydarzenia ewangelizacyjne.